Aşağıda kiracı tahliye taahütnamesi örneği hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz gibi doğrudan dilekçe örneğinde de ulaşabilirsiniz.
TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ
TAAHHÜT EDEN(KİRACI)
ADI SOYADI : …………………………………………………
TCKİMLİKNO : …………………………………………………
MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)
ADI SOYADI : …………………………………………………
TCKİMLİKNO : …………………………………………………
TAHLİYE EDİLECEK
MECURUN ADRESİ : …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
TAHLİYE TARİHİ :………./………/………….
Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.
TAAHHÜT TARİHİ :……../……../………….
TAAHHÜT EDEN : ………………………………………………..
İMZASI :
Tahliye Taahütnamesi Ne işe Yarar?
Tahliye taahhütnamesi, kiracı ve ev sahibi arasında yapılan bir anlaşmadır. Bu anlaşmaya göre, kiracı belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair taahhütte bulunur. Bu sayede, ev sahibi belirlenen tarihte kiracının rızası olmadan bile evi boşaltabilir.
TAHLİYE TAAHÜTNAMESİ NE ZAMAN GEÇERSİZ OLUR?
Tahliye taahhütnamesi her şeyden önce yazılı olmalıdır. Adi yazılı şekil tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılması için yeterlidir. Noterden onaylatılması gibi bir şartı yoktur; ancak taraflar şartları istediği gibi belirleyebilir. Yani, tarafların anlaşırlarsa tahliye taahhütnamesi noter huzurunda da yapılabilir. Tahliye taahhütnamesinde kiracı ya da yetkilendirdiği temsilcisinin imzası bulunmalıdır. Taraflardan birinin vekil tayin ettiği bir kişi bu sözleşmeyi taraflardan birini temsilen imzalayabilir; ancak genel vekâletname yeterli olmayıp tahliye taahhüdü imzalama konusunda ilgili kişi özel olarak yetkilendirilmelidir. Taşınmaz aile konutu niteliğinde ise tahliye taahhütnamesinin her iki eş tarafından imzalanması gerekmektedir. Taşınmazın boşaltılacağı tarih taahhütnamede belirtilmiş olmalıdır. Tahliye taahhütnamesinin imzalandığı tarih belirtilmelidir ve tahliye taahhütnamesi kişinin özgür iradesine dayanması gerektiği için, kira sözleşmesi ile aynı gün imzalanan tahliye taahhütnamesi Yargıtay içtihatlarına göre geçersiz kabul edilmektedir.
Kiracı Tahliye Taahütnamesi Örneği konulu yazımızın sonuna gelirken; Avcılar Kira avukatı olarak da hizmet veren avukatlık büromuz kiracı ve ev sahiplerinin hukuki konularda bilgi alabilmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca deneyimli avukatlarımız tarafından hukuki süreçlerin itinayla takibinin gerçekleştirilmesi ile, kiracı ve ev sahibi arasında oluşan anlaşmazlıklar hukuki alanda çözümlenerek sonuca bağlanabilmektedir.
Küçükokka Hukuk Bürosu kurulduğu andan bu yana Ceza Hukuku, Aile Hukuku, Uluslararası Hukuk, Tazminat Hukuku, İş Hukuku, İcra İflas Hukuku, Gayrimenkul Hukuku ve Tüketici Hukuku başta olmak üzere hukukun her alanında hizmet vermekte olup, seçkin şahıs ve şirketleri temsil etmektedir.
Selam oğuzhan bey benim evsahibim 2023 yılinda tuttuğum ev için sizin örneğinizde olduğu gibi 6570 sayılı kanun diye başlıyor fakat 6570 sayılı kanun 2014 yılında değiştiğini bu yüzden benim imzaladığım taahhütnamenin geçerliliği kalmadığını söyleyen yakınım olan hukukçu arkadaş doğrumu söylemış oluyor lütfen aydınlatırsanız mutlu olurum SAYGILAR.